úterý 7. června 2016

Kočičí detektivové jdou do finále

Konečně nastal ten čas, kniha se blíží do finále a přímo volá k nahlédnutí! Před časem jsme ji prezentovali na PechaKucha v Žilině. Pro ty z vás, kteří jste nás na Staničce nestihli, představujeme knihu i tady na blogu. 
Námět na detektivy vznikl před šesti lety, kdy se k nám nastěhovaly naše kočky Ema a Mici, povahou velmi zvídavé. Od prvních nápadů nebylo daleko k jednoduchému příběhu plného akce a humoru. Nejdříve jsme zamýšleli animovaný film, poté komiks, a ani jsme nevěděli jak a skončili jsme u ilustrované knihy pro děti. Děj je tak jednoduchý, jako každý akční film devadesátých let, které nám byly inspirací... 
Tak tedy: Ve Zvířecím městě dojde k únosu vzácného slavíka Hrdélka a zločin musí vyšetřit místní detektiv, Mici. Vyšetřování ji svede dohromady s Emou, velmi svéráznou a drzou kočkou. Složitý případ je zavede do Lesního města, kde budou muset zabránit katastrofě, která se na město řítí v podobě nového starosty. 
Přikládáme i několik stran z knihy a také starší skicy. Přejeme pěkné podívání! 


návrh obálky

Ema a Mici v dnešní podobě

první ilustrace k textu

ne všechny vtípky se do knihy vešly, tento je náš nejoblíbenější

Hrdélko v zajetí

Mici je ta přemýšlivá, Ema jde rovnou do akce

několik výraznějších charakterů z knihy (vpravo nahoře kohout Vejtaha se svými slepicemi, dole bezejmenný fešák na baru a kačka servírka)

Rada Lesního města zasedá (dole sýček Ospalec, divočák Tony a Don Jelen)

tajemný obr, postrach všech slepic


ubytovna U šišky je to správné místo pro odpočinek

hra s grafikou

skoro jako Bruce Willis
  
holubi nejsou tím, čím se zdají být


ukázka i s textem




2 komentáře: